Vakantiehuis - strand, zon, zee, duinen - Zoutelande - Walcheren - Zeeland - Nederland  

Vakantievilla Duinroos

Zon, Strand & Rust in Zoutelande op Walcheren

  Vakantievilla - strand, zon, zee, duinen - Zoutelande - Walcheren - Zeeland - Nederland

START BESCHRIJVING FOTO'S OMGEVING PRIJZEN & KALENDER ROUTE CONTACT Deutsch  English

Algemeen

De grote attractie van Zoutelande is natuurlijk het strand. Zonnen, zwemmen, surfen, watersporten of gewoon lekker even uitwaaien. De vakantievilla ligt pal in de duinen en het strand is slechts 5 minuten lopen.
 
Maar op Walcheren en in Zeeland is nog veel meer te doen. Geniet van de natuur en de omgeving door te wandelen, te fietsen of te toeren. In de buurt is een subtropisch zwemparadijs, een beautycentrum, je kunt er kuren, squash spelen, bowlen of fitnessen of een van de vele musea en tentoonstellingen bezoeken.
 
En gezellige stadjes als Domburg, Veere, Middelburg of Vlissingen zijn dichtbij en goed bereikbaar per fiets, auto of openbaar vervoer om te winkelen, een cafébezoek; of lekker uit eten te gaan.
 
Hieronder een greep uit de attracties

De Deltawerken

In februari 1953 werd het zuidwesten van Nederland getroffen door een zware overstroming. Sindsdien is hard gewerkt om de kans op zo’n watersnood voor heel Nederland tot een minimum te beperken. Het Deltaplan voorzag in de bouw van stormvloedkeringen, dammen, sluizen en verhoogde dijken die het dreigende hoge water moeten keren.
 
Vanuit de hele wereld komen jaarlijks duizenden bezoekers om de machtige waterbouwkundige werken, zoals de indrukwekkende 9 km. lange Oosterscheldedam, te bezichtigen. Uitvoerige toelichting betreffende de Deltawerken, de techniek en de invoed daarvan op het milieu kunt u krijgen in het informatiecentrum Neeltje Jans, Faelweg 5, Eiland Neeltje Jans , Burgh Haamstede.
 
Klik hier om voor uitgebreide informatie over Neeltje Jans of bezoek zelf het informatiecentrum en waterpark.

WaterLand Neeltje Jans

Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven, en alles van de Deltawerken zien. Een dag vol belevenissen met het dynamische ritme van het getij. Gelegen op een toplocatie midden in zee en omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur. Met stormachtige attracties en verbazingwekkende exposities.
 
Informatiecentrum Neeltje Jans, Faelweg 5, eiland Neeltje Jans, Burgh Haamstede.

Vrijetijdscentrum De Parel (Domburg)

De Parel is hèt vrijetijdscentrum in Domburg. Naast het luxueuze kuur- en beautycentrum en het stijlvolle saunalandschap treft u er ook een uitgebreid subtropisch zwemparadijs aan met o.a. binnen-/buitenbad, peuterbad, 70 meter (!) lange glijbaan, pelikaanduik, snelstromende rivier, borrelbanken, warmwaterbaden, bikinibar en een Beach Garden. Daarnaast biedt De Parel u bowling- en squashbanen, een fitnessruimte, een theater met theatercafé, een sportcafé en restaurant De Parelvisser.
 
Adres: Vrijetijdscentrum De Parel, Babelweg 2, Domburg. Tel: 0118 - 58 82 60.

Domburg en de Kunst

Domburg en de kunst hebben altijd bij elkaar gehoord. Schrijvers, dichters en bekende fotografen hebben of hadden hun tweede woning in het stadje of brachten er zomers door. Nederlanders als Arthur van Schendel, Wim de Bie of Boudewijn Buch verbleven hier graag. Maar ook internationale artiesten als Pink Floyd en Yes bezochten deze inspirerende plaats.
 
Ook in de architectuur, in de oude villa's van Domburg, vervallen of niet, blijft het karakter bewaard. Wandel eens door het Van Teylingenpark, door de Domburgers zelf het Villapark genoemd. Of kuier eens langs de duinrand en je ziet er grote huizen, van Scandinavische stijlen tot Jugendstil of Art Nouveau.
 
De belangrijkste artistieke periode van Domburg lag rond 1900, toen kunstenaars als Piet Mondriaan, Rik Roland Holst, Boutens, Jacoba van Heemskerck, Jan Toorop en zijn dochter Charley tot het straatbeeld behoorden. De later wereldberoemde Piet Mondriaan begon in Domburg te experimenteren met zijn abstracties, zijn streepjesstudies die mede gebaseerd zijn op de geometrische vormen van de Domburgse paalhoofden. Je loopt er zo nog naar toe, naar dat duin, want het bestaat nog steeds. Op de duinen staan overigens overal borden op plekken waar Mondriaan zat te schetsen en waar je zo zelf plaats kan nemen.. Wellicht wordt een nieuwe kunstena(a)r(es) geboren!

Abdij van Middelburg

De geschiedenis van de Abdij gaat terug tot het begin van de twaalfde eeuw. In 1127 kwamen de Norbertijnen naar Middelburg. Het waren de volgelingen van Norbertus van Xanten die enkele jaren daarvoor een abdij had gesticht in het Noordfranse Premontré. Van daar uit werden in snel tempo andere abdijen opgericht in Vlaanderen en de Nederlanden. Norbertijnen worden ook wel Premonstratenzers genoemd of Witheren (naar hun witte habijt). De Norbertijnen stichtten deze abdij (die eerst Onze Lieve Vrouwe Abdij heette en later de Sint Nicolaasabdij) op een enigszins beschermde plaats, daar waar de middelste Karolingistische burcht van Walcheren lag. En vandaar de naam van Zeeuwse hoofdstad.
 
Vier eeuwen lang (tot 1570) werkten de Norbertijnen aan hun abdij. Ze breidden het complex uit tot wat het vandaag de dag is: kerken, religieuze ruimten, kloostergangen, traptorens en keldergewelven. Het ligt als een ring van indrukwekkende bouwkunst rondom het centrale Abdijplein. Het geheel wordt bekroond door de abdijtoren (ca. 90 meter), de Lange Jan genaamd.

Schilderachtig Veere

Wanneer U een vakantietrip maakt op het eiland Walcheren , verzuim dan niet een bezoek te brengen aan het mooie, schilderachtige stadje Veere. Van de gebouwen is niet alleen het fraaie raadhuis een publiekstrekker maar ook de zogenaamde Schotse Huizen trekken veel toeristen uit binnen- en buitenland.
 
Met de directe toegang tot open zee in de nabijheid van de rijke Vlaamse steden beleefde Veere van de veertiende tot de zestiende eeuw een grote welvaart. Kooplieden van heinde en ver landden hier met hun schepen en handelden met elkaar en het waren vooral de Schotten bij wie Veere in de smaak viel. Zij lieten grote woon- en pakhuizen aan de Kaai bouwen van waaruit zij hun negotie dreven. Daarvan zijn er nog enkele over die nu als museum dienst doen.
 
Adressen: Kaai 26, Huis Het Lammetje en Kaai 27, Huis De Struys in Veere, website: www.schotsehuizen.nl

Fort Rammekens (Rithem)

Bij het dorp Ritthem, op enkele kilometers van Vlissingen, ligt aan de oever van de Westerschelde het 16e eeuwse zeefort Rammekens. Het fort werd in 1547 gebouwd op last van Maria van Hongarije, om de toen zeer belangrijke havens van Antwerpen en Middelburg te controleren. Het speelde tevens een belangrijke rol als ankerplaats voor de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het fort is bij afwisseling in handen geweest van Spanjaarden, Engelsen, Fransen en Zeeuwen. Nu is het fort gedeeltelijk vervallen en er groeien er allerlei unieke muurplanten. Nog steeds heeft het fort de imposante uitstraling van toen.
 
Het fort wordt omgeven door een schor, kreken en een fraai bosgebied waar u heerlijk kunt wandelen en waar onder meer wilde orchideeën groeien. In het fort zelf wordt een beeld gegeven van de historie en een bezoekje is dan ook zeker de moeite waard.
 
Adres: Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen. Tel. 0118 - 412 498, fax. 0118 - 430 307, email: fortrammekens@muzeeum.nl
 

Info en reserveringen:
o.v.v. "HOUTENBURGSEWEG 9E"
Tel: +31 (0)50 - 309 23 58
Tel: +49 (0)30 - 83 22 63 98
Email: janduk@compuserve.com
Web: http://home.uni-one.nl/vakantievilla

©2006 Villa Duinroos