Gezondheidsrisico's die we kunnen vermijden

Wie geen tijd voor gezondheid heeft, zal met zekerheid tijd moeten vrijmaken om ziek te zijn..... (Reilly)

Deze ziekten zijn de afgelopen decennia enorm toegenomen. Hoe komt dit?

Natural Style richt zich met haar producten op de vier verschillende en vermijdbare oorzaken die onze gezondheid bedreigen:


A. onvolledige (of slechte) voeding


Een gezond immuunsysteem:

Om ons immuunsysteem optimaal te laten werken is het belangrijk om zoveel mogelijk belastende factoren te vermijden, zoals: tekort aan slaap, stress, overbelasting, lichaamsvreemde stoffen als synthetische toevoegingen aan voedingsmiddelen, carcinogenen (kankerverwekkende) en irriterende stoffen in verzorgingsproducten, (lucht)verontreiniging, medicijnen, (elektro-magnetische)straling, blootstelling aan micro-organismen en vaccinaties.

Daarnaast heeft ons immuunsysteem voldoende mineralen, vitaminen en fulfaten nodig om te kunnen functioneren.

Zelfs zogenaamde evenwichtige voeding bevat onvoldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen. Dit is in een wetenschappelijk rapport van 1995 aangetoond en bevestigd door TNO, in opdracht van het ministerie van (toenmalig) WVC. Van 1985 tot 1996 is de hoeveelheid vitaminen en mineralen in groente en fruit met 45% gedaald. Met de resultaten is echter weinig gedaan. Bij de bepaling van de dagelijks aanbevolen hoeveelheden (ADH) van belangrijke voedingsstoffen is het uitgangspunt om de benodigde vitaminen en mineralen toe te dienen die ons lichaam nodig heeft om NIET ziek te worden. Als we uit gaan van de hoeveelheden die ons lichaam kan gebruiken om OPTIMAAL te kunnen functioneren dan is de behoefte aan vitaminen, mineralen en sporenelementen vele malen hoger.


B. slechte spijsvertering

Opname van voedingsstoffen uit ons voedsel in het lichaam gebeurt in de darmen. Bij veel mensen bevindt zich aan de darmwand echter een laag zogenoemde "mucoïde" plak. Deze plak ontstaat door de jaren heen en bestaat uit uitgeharde afvalstoffen en onverteerd voedsel en bemoeilijkt het absorberen van voedingsstoffen. Stoornissen van de dikke darm en mucoïde plak kunnen bijdragen aan veel gezondheidsproblemen zoals buikpijn, vermoeidheid en traagheid, gebrek aan concentratie, slechte voeding, weinig immuniteit, huidvlekken, opgeblazen gevoel. De voedingsstoffen die we wel eten worden door deze laag ook nog eens moeilijker in de darm opgenomen.


C. langdurige stress

Langdurige stress heeft een slechte invloed op het lichaam. Allerlei processen worden ontregeld en stress heeft een negatieve invloed op de werking van het immuunsysteem.


D. Invloed van toxische stoffen in onze leefomgeving

In onze huidige industriele samenleving zitten er schadelijke stoffen in ons voedsel, het water dat we drinken, de lucht die we inademen en ..... de verzorgingsproducten die we gebruiken. Juist de invloed van verzorgingsproducten en cosmetica wordt het meest onderschat terwijl hier de beste mogelijkheden liggen om schadelijke stoffen te vermijden.

Stoffen als Sodium Lauryl Sulfate, Propyleen Glycol, Talk en Aluminium (vier voorbeelden van een lange lijst) worden in veel badkamerproducten gebruikt, maar zijn zeer schadelijk omdat ze veelal door de huid heen in onze organen terecht komen en daar worden opgeslagen. Aangezien deze chemische stoffen erg goedkoop zijn en winstmarges de belangrijkste drijvende factor zijn, worden ze echter consequent toegepast omdat:

De genoemde stoffen worden door de huid heen via de bloedbaan naar de organen geleid waar ze worden opgeslagen en in de loop der tijd schade aanrichten. Het doorlaten door de huid gaat erg snel. Na 1 keer harenwassen worden er al schadelijke stoffen teruggevonden in de verschillende organen. Sommige cosmeticaproducten bevinden zich echter de hele dag op de huid, waardoor de uitwisseling helemaal gemakkelijk verloopt.

Hieronder geven we enkele voorbeelden van schadelijke stoffen die vrijwel zeker veelvuldig in uw badkamer voorkomen:

 


producten

schadelijke stof

mogelijke effecten

Tandpasta, (baby)shampoo, bodylotion, badschuim, gezichtsreiniger, babydoekjes, badschuim, wasmiddelen

Sodium Lauryl Sulfate

Sodium Laureth Sulfate

aantasting van de oogontwikkeling,

schaden van immuunsysteem

shampoo, body lotion, conditioner, huidcrème, deodorant

Propylene Glycol

huidafwijkingen, nierschade, leverafwijkingen, oogirritatie, maag- en darmstoringen

deodorant

Aluminium

alzheimer

tandpasta

Fluoride

botkanker en mondkanker, artritis

mondwater

Alcohol (meer dan 25%)

mond-, tong en keelkanker

cosmetica en nagelverzorgingsproducten

Formaldehyde

Kankerverwekkend

(kinder)tandpasta en diverse overige producten

Sacharine

Kankerverwekkend

baby- en bodypoeders en cosmetica (o.a. foundation)

Talk(poeder)

Kankerverwekkend

 

 

Het gebruik van deze stoffen zal toch alleen incidenteel plaatsvinden?
NEE, toen wij onze badkamer met toch veel merkproducten controleerden zijn we heel erg geschrokken. We hebben alle bovengenoemde stoffen veelvuldig teruggevonden. Kijk bijvoorbeeld zelf eens op uw shampoofles.....De kans is bijna 100% dat daar als tweede ingredient Sodium Lauryl Sulfate of Sodium Laureth Sulfate staat genoemd.

Vraagt u uzelf af of deze giftige stoffen opgenomen worden door de huid?
Neem een stuk knoflook en wrijf het aan de onderkant van uw voet en wacht af hoe lang het duurt voordat u smaak proeft in uw mond ........ ongeveer 3 seconden!

Klik voor een uitgebreid overzicht van schadelijke stoffen in verzorgingsproducten.

KLik hier om een gratis brochure met onderzoeksresultaten
naar toxische en carcinogene stoffen in verzorgingsproducten aan te vragen


Wat te doen tegen deze risico's?

In de sectie "onze producten" wordt aangegeven welke stappen wij adviseren bij het vermijden van de vier genoemde gezondheidsrisico's.

ga terug naar overzichtspagina
ga verder naar informatie over NEWAYS